Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4813
Duur : 210 min
Taal : Engels Duits
Ondertitels : Nederlands Engels Frans Duits Arabisch Portugees Zweeds Noors Deens Fins IJslands Grieks Pools Tsjechisch Hongaars Turks Roemeens Bulgaars Kroatisch Slovenian.
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Oorlog

Toevoegen aan uitleenformulier

Gods and Generals

De video bestaat uit 2 delen, 1.50 uur en 1.40 uur. De Dvd is een dubbelzijdige dvd. Dus deze heeft een A en een B kant. Dit houdt in dat u na het afspelen van de A kant de dvd moet omdraaien voor het afspelen van de onderkant.

Oorlog is de som van alle kwaad, orakelt Thomas Jackson. Maar datzelfde kwaad schrikt de bedachtzame universiteitsprofessor helemaal niet af. Zijn rotsvaste geloof in God en zijn onverschrokkenheid op het slagveld leveren hem al snel de bijnaam Stonewall Jackson op. Gods and Generals, een getrouwe verfilming van de bestseller van Jeffrey M.Shaara, vertelt het verhaal van de bevlogen bondgenootschappen en gruwelijke gevechten van het begin van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ronald F.Maxwell verweeft deze meeslepende proloog op de slag bij Gettysburg een epos dat hij ook regisseerde met het verhaal van drie onverschrokken mannen en drie beslissende veldslagen. De mannen: Joshua Chamberlain (Jeff Daniels), Jackson (Stephen Lang) Robert E.Lee (Robert Duvall). De veldslagen: Manassas, Fredericksburg, Chancellorsville. Gods and Generals is een ode aan de menselijke moed en het pijnlijke relaas van de bloedige broedertwist die een hele natie verscheurde.