Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : O0001
Duur : 80 min
Taal : Nederlands
Ondertitels : Geen
Categorie : Opvoeding

Toevoegen aan uitleenformulier

Schatjes, deel 1. A: Zindelijkheidsproblemen - B: Continue kinderruzies

Jonge kinderen kunnen hun ouders door hun gedrag tot wanhoop drijven: ze hebben driftbuien, willen niet eten of zijn onhandelbaar. Bij sommige kinderen wordt dit gedrag een patroon, waarvan hun ouders niet weten hoe ze het moeten doorbreken. In het TV-programma Schatjes worden op unieke wijze opvoedtips gegeven die zich vooral richten op het gedrag van de ouders, waardoor het gedrag van hun kinderen automatisch zal meeveranderen.

A: Zindelijkheidstraining:
De meeste kinderen worden overdag zindelijk tussen hun tweede en vierde jaar. Maar: wat als je kind op z'n derde of vierde nog steeds vrolijk in zijn luier blijft plassen en poepen terwijl jij al jaren een potje in huis hebt? Of: als je kind na een tijd zindelijk te zijn geweest, door stress thuis terugvalt en weer regelmatig een natte broek heeft? Op deze DVD is een zindelijkheidstraining te zien die voor jonge en oudere kinderen bestemd is en die van de toiletgang zelfs een waar feest maakt!

B: Continue kinderruzies:
Een gezin met drie zoons kan erg gezellig zijn, maar wat als deze drie jongens constant ruzie maken en niets van elkaar kunnen hebben? Als ze nog geen vijf minuten zonder problemen samen kunnen spelen? Deze 'Schatjes'-aflevering gaat over een gezin waarin de ouders dag in dag uit als politieagenten tussen hun drie kinderen rondlopen. Toch kan je als ouders zelf veel aan zo'n slopende thuissituatie veranderen. Hoe je dit voor elkaar krijgt, laat Schatjes-psycholoog Tischa Neve in dit programma zien.