Home Wie zijn wij Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : H1635
Duur : 164 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Israel-Joods

Toevoegen aan uitleenformulier

Israel - een monument in film - Willy Lindwer Collection. DVD 3

DVD 3: De Tempelberg is van Mij,  Willy Lindwer filmde voor deze documentaires gedurende ruim twee jaar in Jeruzalem, op zoek naar een antwoord op ‘het waarom’ van de Tempelberg.

Deel 1: Op zoek naar de heiligste plek op aarde
Deel 2: Het slagveld van geloof

Extra: Teddy Kollek: van Wenen naar Jeruzalem, 60 minuten, 1994. Documentaire over het leven en de prestaties van Teddy Kollek, die 28 jaar (1965-1993) burgemeester van Jeruzalem was en die de stad na de 6-daagse oorlog van 1967 een nieuw gezicht gaf.

Documentaire filmer Willy Lindwer is nationaal en internationaal bekend geworden door zijn films over Israël en de Holocaust. Hij heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre opgebouwd dat klassiek en tijdloos is. Het is een ‘monument in film’ van een bijzonder tijdperk. Zijn films zijn nooit vrijblijvend. Zij dwingen de kijker de feiten en de verhalen serieus te nemen. Deze uitgave van een DVD box met het gebundelde filmwerk van Willy Lindwer is een nieuwe dimensie die toegevoegd wordt aan zijn rijke oeuvre. De films zijn nu voor het eerst verzameld op DVD.
Als een rode draad loopt door zijn oeuvre de niet aflatende ijver om te willen vertellen over Israel en van de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vele documentaires heeft hij daaraan gewijd en zijn halsstarrigheid om door middel van ‘oral history’ getuigenissen te willen vastleggen wordt alom geprezen.

Willy Lindwer is de briljante chroniqueur van Joods-Nederland van voor-, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. (Jeroen Krabbé)

Willy Lindwer is de belangrijkste Nederlandse documentairemaker over de Holocaust (Prof. Johannes Houwink ten Cate, hoogleraar Holocaust Studies, Universiteit van Amsterdam)

Lindwer’s beste documentaires zijn in alle opzichten juweeltjes; ze bevatten een schat aan informatie maar zijn bovendien vormgegeven met een groot cinematografisch gevoel voor het gebruik van archiefmateriaal en gefilmde interviews. (Filmtijdschrift Skrien)