Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A1875
Duur : 188 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Gezin Kleine Huis op de prairie

Toevoegen aan uitleenformulier

Het Kleine Huis op de Prairie, deel 51

Serie 9:

The Empire Builders
Er wordt een nieuwe spoorlijn aangelegd door Walnut Grove. Het enthousiasme van de dorpsbewoners is maar van korte duur, want de spoorwegmaatschappij wil een aantal mensen uit hun huizen zetten om ruimte te maken voor het spoor. De mensen komen in verzet bij het huis van Carter.

Dilemma
Een dominee die op doorreis is in Walnut Grove wekt argwaan bij dominee Alden en Mr Edwards. Dominee Alden is bang dat hij zijn gemeente zal kwijtraken aan de andere geestelijke. Het valt Mr Edwards op dat hij veel tijd doorbrengt met Mrs Carter en Laura, en dat doet hem het ergste vermoeden.

Marvin's Gardens
Jenny raakt haar halsketting kwijt in een meert je, en verdrinkt bijna als ze hem probeert te pakken. Ze houdt een hersenbeschadiging over aan het ongeval. Jenny probeert opnieuw te leren lopen en praten, en wordt daarin bijgestaan door een vriend die vroeger dokter is geweest.

Love
Een jeugdvriendin van Laura, Jane Canfield, komt terug naar Walnut Ondanks het feit dat ze blind is, wordt ze verliefd op Mr Edwards, die oud genoeg is om haar vader te kunnen zijn. Jane ondergaat een operatie die haar haar gezichtsvermogen teruggeeft. Mr Edwards gaat bij zijn hart te rade.

Beeldformaat 4:3