Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A1867
Duur : 188 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Gezin Kleine Huis op de prairie

Toevoegen aan uitleenformulier

Het Kleine Huis op de Prairie, deel 43

Serie 8:

The Reincarnation of Nellie
Deel 1: Na de dood van zijn vader verhuist Percival met Nellie naar New York om het familiebedrijf te runnen. Mrs Oleson mist Nellie vreselijk en besluit daarom om samen met haar man een meisje te adopteren om haar te vervangen. Ze vinden een jong meisje dat er bijna net zo uitziet als NelIie toen ze nog klein was...
Deel 2: Nancy, de laatste toevoeging aan de familie Oleson, blijkt nog erger te zijn dan Nelle ooit geweest is. Haar klasgenoten bedenken een plan om haar een lesje te leren. Ze halen haar over om de hoofdattractie te vormen bij de zwempoel. Intussen verhuizen ook Adam en Mary naar New York en Hester Sue komt naar Walnut Grove om in het restaurant te werken.

Growing Pains
James ziet Albert als zijn grote voorbeeld. Deze bewondering gaat zo ver dat hij zich zelfs wil gaan scheren! James loopt weg als hij Alberts scheermes heeft gebroken, en steelt een nieuwe. Albert weet zijn jonge vriend uiteindelijk te vinden en hem te overtuigen om mee terug naar huis te gaan.

Dark Sage
Om de werkdruk van dokter Baker te verlichten, wordt er een nieuwe dokter aangetrokken. Dokter Caleb Ledoux is een zwarte man, en hij krijgt vanwege zijn achtergrond geen warm onthaal van de dorpsbewoners. Maar de situatie verandert als dokter Ledoux wordt opgeroepen om een vrouw met zwangerschapscomplicaties te helpen. Dokter Baker staat perplex als hij zijn collega de operatie ziet uitvoeren en concludeert dat alleen de superieure opleiding en de vaardigheden van dokter Ledoux het leven van de vrouw hebben gered.

Beeldformaat 4:3


Serie 8:

A Wiser Heart
Laura besluit met Eliza Jane mee te gaan naar een literatuurcollege in Arizona. In de trein ontmoeten ze Mortimer, die al gauw warme gevoelens voor Eliza Jane begint te koesteren. Helaas heeft zij meer oog voor de knappe professor die het college geeft. Maar de zaak wordt nog gecompliceerder: William, de docent, vat tedere gevoelens op voor Laura! Het is dan ook niet verwonderlijk dat er de nodige spanningen ontstaan tussen de twee vrouwen...

Gambini the Great
In deze aflevering over heldenverering maken Charles en Nels zich grote zorgen over de invloed van een oude circusartiest op de kinderen in Walnut Grove. Vooral omdat een aantal van hen, waaronder Albert en WIlle, enkele van zijn gevaarlijkste stunts proberen na te doen. En dat gebeurt met uiteenlopende resultaten.

The Legend of Black Jake
Omdat Mrs Oleson weigert het losgeld te betalen voor de ontvoerde Nels, wordt deze zo kwaad dat hij besluit te gaan samenwerken met de criminelen om anderen te ont voeren. Gelukkig verloopt dat niet helemaal volgens plan.

Chicago
Charles reist af naar Chicago om de in diepe rouw verkerende Mr Edwards te troosten. Zijn zoon John junior is omgekomen bij een tragisch ongeval. Het verdriet maakt snel plaats voor boosheid als duidelijk wordt dat de dood van zijn zoon geen ongeluk was. Charles en Mr Edwards schakelen de hulp in van een redacteur van de krant, John juniors voormalige werkgever, om de waarheid te achterhalen.

Beeldformaat 4:3