Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A1834
Duur : 188 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Gezin Kleine Huis op de prairie

Toevoegen aan uitleenformulier

Het Kleine Huis op de Prairie, deel 10

Serie 2:

The Talking Machine
Zowel Laura als Nellie is geinteresseerd in Jason, een jongeman die gefascineerd is door nieuwe uitvindingen en elektriciteit. Als Laura Jason uitnodigt om te komen eten, wordt Nellie vreselijk jaloers. Om het haar betaald te zetten moedigt ze Laura aan om Jason haar gevoelens te vertellen, terwijl Willie hun gesprek stiekem opneemt. Op school speelt Nellie de opname af voor de hele klas, waarop Laura huilend van schaamte wegrent. Ten slotte geeft Jason toe dat hij ook verliefd is op Laura.

The Pride of Walnut Grove
Mary is dolgelukkig als ze wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de grote wiskundewedstrijd voor de hele staat. Maar helaas kan Charles haar reis niet bekostigen. De gemeenteraad besluit de kosten te betalen, omdat ze tenslotte heel Walnut Grove zal vertegenwoordigen. Mary is vreselijk teleurgesteld als ze als tweede eindigt. Ze denkt dat ze iedereen heeft teleurgesteld... Tot ze thuiskomtl

A Matter of Faith
Charles en zijn dochters gaan op reis. Caroline, die thuis is gebleven, verwondt haar been aan een roestige spijker. Pas later merkt ze dat ze een ernstige infectie heeft opgelopen. Terwijl ze met het uur meer verzwakt, moet ze in haar eentje de wond uitbranden om haar leven te redden.

The Runaway Cabaose
Mary, Laura en Mr Edwards, geadopteerde zoon CarI vergezellen Charles en Mr Edwards naar het station. De drie kinderen kruipen in een wagon die losraakt van de trein en achteruit over het spoor begint te rijden. Charles voorkomt een ramp als hij een trein tegenhoudt die recht op de wagon af rijdt.

Beeldformaat 4:3