Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4231
Duur : 143 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 7: Samuel en Saul

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld.

1. De uitnodiging
Sammy gaat naar de tempelschool. Daar is een heel belangrijke reden voor, die zijn moeder hem vertelt. Maar zijn broers en zusjes vertellen er spookverhalen over, en daar blijkt nog wat van waar te zijn ook!

2. Een wonderlijke roeping
Samuel wordt steeds belangrijker in de tempel. Eli is oud, zijn zoons gedragen zich als beesten, de oudstenraad vindt hem geschikt om priester te zijn. Kan Samuel het aan, zeker nu er een gevaarlijke vijand voor de deur staat?

3. Op het nippertje gered
De Hebreeers komen op een dieptepunt. De Casluhieten verslaan ze en roven zelfs de ark des Verbonds. Eli en zijn zoons sterven. Wat moet Samuel doen?

4. Een koning voor de Hebreeers
Het volk wil een koning. Samuel weigert, maar God zegt dat het toch maar moet gebeuren. Zullen de Hebreeers nu dan eindelijk hun vijanden kunnen verslaan?

5. Macht voor de koning
Het succes stijgt koning Saul naar het hoofd en hij krijgt het druk met gordijnen ophangen in zijn gloednieuwe paleis. Als er dan plotseling weer gevochten moet worden doet hij iets ontzettends.