Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4230
Duur : 115 min
Taal : Nederlands
Ondertitels : Geen
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 6: Gideon & Ruth

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld!
1. Held tegen wil en dank. De Hebreeers hebben God afgezworen en aanbidden afgoden. Ze worden steeds overvallen door een vijand die ze niet aankunnen. Gideon moet daar iets tegen gaan doen. Maar dat is een zware taak!
2. De geloofsheld. Gideon wordt verscheurd door twijfel. Tweemaal vraagt hij God om een teken dat hij echt de bevrijder van de Hebreeers moet zijn. Dan laat God weten dat Gideons leger te groot is.
3. Naomi & Ruth. Omdat er hongersnood is gaat het gezin van Naomi naar Moab. Daar ontstaan nieuwe gezinnen. Maar het ongeluk achtervolgt hen. Moet Naomi nu helemaal alleen weer terug?
4. Ruth & Boaz. Terug in haar land heeft Naomi niets over dan een vervallen huisje. Hoe moeten zij en Ruth nu rondkomen? Dan herinnert Naomi zich dat er nog naaste familie woont.