Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4229
Duur : 170 min
Taal : Nederlands.
Ondertitels : Geen
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 5: Het volk Israel in de woestijn

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld!
1. Water, brood en dood. De Hebreeers zijn vrij, maar dolen door de woestijn. De Aanwezige is duidelijk bij hen, maar het volk blijft maar zeuren. Hoe komt Mozes uit de problemen?
2. Het verbond. Mozes heeft een langdurig gesprek met God op de berg. Het volk wordt dat zat en bedenkt een kunstgod om toch wat te hebben. Dat loopt fout af.
3. Zo dichtbij, zo heel ver weg. Ze zijn er, aan de grens van Kanaan! Ze hoeven het land alleen nog maar in te nemen en met God is dat een peuleschil. Maar geloven ze dat zelf?
4. De koning en de profeet. Het volk van Mozes wordt berucht, iedereen is er bang voor. Koning Balak weet een heel speciaal middeltje om ze te verslaan. Gaat hem dat lukken?
5. Een nieuwe leider. Ze staan voor het Beloofde Land. Mozes wil erin, maar hij mag niet. Het volk wel, zonder hem. Wie wordt dan de leider? Eleazar, Mozes raadgever?
6. Het beloofde land. De Hebreeers gaan het land innemen, de Aanwezige is bij hen. Maar het gebeurt op zijn manier en die is heel anders dan Jozua heeft bedacht.