Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4227
Duur : 140 min
Taal : Nederlands
Ondertitels : Geen
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 3: Jozef (Bonus: Mozes)

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld!
1. De dromer Een grote groep vertellers gaat de verhalen van Jozef en zijn broers vertellen. Het begint met een merkwaardige droom, die de broers woedend maakt.
2. De knecht Jozef heeft het moeilijk aan Potifars hof. Zelfs wanneer zijn eerlijkheid en talenten ontdekt worden, laten sommigen hem maar niet met rust.
3. De gevangene Jozef zit gevangen maar toch gaat het heel goed met hem. Zelf ziet hij dat niet zo. Hij klaagt en is diepo verdrietig. Zelfs Engel kan hem nauwelijks troosten. Tot hij plotseling wordt opgehaald.
4. De onderkoning Jozefs broers komen in Egypte graan kopen omdat erbij hen hongersnood is. Jozef test ze telkens uit om te zien of ze het voor elkaar opnemen. Een van hen raakt hem diep in zijn hart.
Extra Bonusaflevering: 5. Noach Het gezelschap van de vertellersspeelt onder leiding van Engel het verhaal van Noach. Wat doen acht mensen die maandenlang opgesloten zitten in een boot?