Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4226
Duur : 170 min
Taal : Nederlands
Ondertitels : Geen
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 2: Isaak en Jakob

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld!
1. Een mooi meisje Abraham stuurt zijn knecht Eliezer erop uit met een lastige opdracht. Hij moet een vrouw gaan zoeken voor Izak. Hij vindt er een, maar wil zij wel?
2. Soep Jakob en Ezau zijn tweelingbroers maar lijken totaal niet op elkaar. Het worden zelfs tegenstanders. Wie van de twee zal familiehoofd worden?
3. De bedrieger bedrogen Jakob vlucht voor Ezau naar zijn oom Laban. Die heeft twee dochters die allebei verliefd op hem worden. Jakob weet allang wie hij kiest. Maar is Laban het daarmee eens?
4. Het beeldje Jakob wil weg bij Laban. Die laat hem niet gaan omdat Jakob Gods zegen ontvangt zodat iedereen er beter van wordt. Jakob vlucht dan maar met zijn hele familie, zonder te weten dat Rebecca een beeldje van haar vader heeft gestolen.
5. Het gevecht Op weg naar Kanaan hoort Jakob dat de wraakzuchtige Ezau hem tegemoet komt. Nu moet hij kiezen wat hij wil: terug naar Laban of toch naar huis.