Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A4225
Duur : 170 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Jeugd

Toevoegen aan uitleenformulier

De Rooie Draad, deel 1: Abraham

Deze serie brengt veel van de geweldige verhalen uit de Bijbel op informatieve, spannende en aansprekende wijze in beeld. Ze benadrukken de relaties tussen mensen en tussen mensen en God. De bekende Bijbelverhalen worden op bijzondere wijze nagespeeld en naverteld! Deel 1 bevat de volgende afleveringen*:
1. De vossenval Net als Abram gaan de Vertellers op zoek naar een plek waar ze hun tent kunnen opslaan. Neef Lot is er ook bij maar dat wordt steeds minder gewaardeerd.
2. De uitkijktoren Lot, die ver weg woont, komt in grote problemen. Abram moet hem gaan helpen, met zijn knecht Eliezer. Daardoor wordt Karsten plotseling de enige man in het kamp.
3. De waterdam Abram trouwt met Hagar. Dat heeft Sarai, zijn vrouw, zelf voorgesteld. Volgens haar kan alleen Gods belofte van een kindje uitkomen. Maar was dat wel de bedoeling?
4. Hoog bezoek Abram krijgt hoog bezoek. Twee zeer belangrijke dingen staan te gebeuren: iets nu meteen en iets anders over een jaar, iets heel verschrikkelijks en iets heel moois.
5. De touwbrug Het wordt spannend in het kamp. Nu de belofte van een kindje voor Abraham en Sara is uitgekomen, wordt het andere kind een groot probleem.

6. Het offer Abraham gaat iets heel gewoons doen: een offer brengen. Het is dan ook heel vreemd dat hij doodsbenauwd is. Wat steekt daar achter.